21. aprill möödus Tamsalu Gümnaasiumis tegevusterohkelt. Toimus kunstikonkurss, avati kolm näitust, kooli peale paigutati installatsioon, osa sai võtta kümnest erinevast praktilisest töötoast ning peeti kunstniku loomingut tutvustav loeng.

Kunstikonkursist “Art Nouveau tuleb kooli” võttis osa 5 kooli: Tamsalu Gümnaasium, Uhtna Põhikool,  Ferdinand von Wrangleri nimeline Roela Lasteaed-Põhikool, Tudulinna Põhikool ja Võsu Kool. Kokku moodustatati 8 3-liikmelist võistkonda.

Kunstikonkursi tulemused

1. koht – Tamsalu Gümnaasium „Juugendkass“

2. koht – Tamsalu Gümnaasium „Üksik hall hunt“

3. koht – Uhtna Põhikool „Nuttev tüdruk“

Eripreemia – Ferdinand von Wrangleri nimeline Roela Lasteaed – Põhikool „Naivistlik juugend“

Eripreemia – Tudulinna Põhikool „Ökoloogiline juugend“

Eripreemia – Võsu Kool „ Helgeim juugend“

Eripreemia – Tamsalu Gümnaasium  „Originaalilähedaseim juugend“

Eripreemia – Tamsalu Gümnaasium „Müstiline“

Tööde näitus on sügiseni üleval Tamsalu Gümnaasiumis, uuest kooliaastast alates liiguvad maalid rändnäitusele teistesse konkursist osavõtnud koolidesse.
Ka töötubades valmis ühtteist põnevat: meeskondade peale sai kokku 5 animatsiooni, 6 fotojutustust, erinevaid loomi joonistatud ja pärlitest meisterdatud, patse punutud, näod maalitud, võtmehoidjad vilditud, võtmedest kaelaehted ja tuulekellad meisterdatud ning uudistajad pääsesid ligi meie robootikute First Lego League Junior näitusele.

Kogu päeva peale tehtud pildid on üleval galeriis: https://tamsalukool.ee/pildigalerii/piligalerii-20162017/

Järgmine aasta jälle!

Meeldetuletuseks sündmuse kava koos töötubade tutvustustega:


AJAKAVA

10.40 Õpetaja Maret Kümniku joonistuste näituse avamine raamatukogus

10.40 Urve Laiduse maalide näituse avamine uue maja esimeses koridoris

11.40 Marju Bormeistri maalide näituse avamine klaasgaleriis

12.00 – 15.00 Kunstikonkursi „Art Nouveau tuleb kooli“ osalejad aulas

             15.00 Konkursil osalejate autasustamine

12.15 – 14.30  Marju Bormeistri töötuba õpetajatele

13.00 Raamidest väljas – Rakvere linnakunstnik Teet Suur kunstist ja oma loomingust

13.00 Avanevad töötoad:

  • Animatsioon – kuni kl 16.00 NB! Kohtade arv piiratud. Registreerida huvijuhi kabinetis või meiliaadressil mai.kroonmae@tamsalu.ee.
  • Fotograafia – kuni kl 15.00. Võimaluse korral võtta kaasa oma fotokaamera.
  • Pildiloomaaed – joonistame koos Marko Pikkatiga
  • Patsipunumise meistriklass
  • Pärlituba
  • Robootika
  • Uuest vana – vanast uus – teeme oma võtmetuulekella
  • Sõbrapaelad
  • Viltimine
  • Paneme väikelapse käe- ja jalajälje vormi

Töötoad lõpetavad 18.00 ja on osalejatele tasuta.

Tegevuste vahepeal on end võimalik kostitada kohvikus ja lustaka näo teeb näomaalija.

 

TUTVUSTUSED

Maret Kümniku fotojoonistuste näituse avamine
Maret on Tamsalu Gümnaasiumi inglise keele õpetaja, kelle hobiks on joonistada realistlikke portreepilte, mis leiavad vaatajate rõõmuks mõneks ajaks koha gümnaasiumi raamatukogus.

Marju Bormeistri näituse avamine
Marju Bormeister lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maalikunstnikuna 1985. a. Kunstnikepaari Märt ja Magda Bormeistri järeltulijana on ta on loominguline ja värviline looja, kes armastab oma loomingus lihtsaid asju enda ümber. Tema tööde aines on ammutatud argipäevast tema ümber – õhtuloojangus maastik, peotäis küüslauku, kuhjake värskeid räimi… Näitus kannab nime “Argipäev minu ümber” ja viib vaataja tuttavasse igapäevamaailma…

Kunstikonkurss “Art Nouveau tuleb kooli”
Lääne-Virumaa koolide 7.-9. klasside õpilastest moodustatud meeskonnad maalivad eelnevalt ettevalmistatud kavade järgi Art nouveau stiilis konkursitööd. Töid hindab žürii ning konkursile järgneb autasustamine.

Raamidest väljas – Rakvere linnakunstnik Teet Suur kunstist ja oma loomingust
Teet Suur on Rakvere linnakunstnik, kes muude asjade seas on kavandanud ka Rakvere linna maailmakuulsad jõulupuud. Loengus kuuleme kunstnikku rääkimas installatsioonide sünnist ning saame silma peale visata ta eelnevatele töödele.


TÖÖTOAD

Animatsiooni töötuba
Nukufilmi Lastestuudio teeb animatsioonimaailma saladusi tutvustava töötoa. Väiksematele tutvustatakse lähemalt lamenuku tehnikat, vanemad animatsioonihuvilised saavad proovida joonsifilmi tegemist. Töötoa lõpuks valmivad lühikesed filmikatsetused.
NB! Kohtade arv piiratud. Registreerida huvijuhi kabinetis või meiliaadressil mai.kroonmae@tamsalu.ee.

Fotograafia
Fotograafiaga tegelev Helen Marts jagab tehnilisi näpunäiteid pildistamise kohta. Uusi teadmisi saab kohe ise proovida –  osalejad jagatakse gruppidesse ning meeskonnatööna pildistatakse üles fotolavastus/fotojutustus, pärast mida toimub piltide ühisvaatamine.
NB! Võimaluse korral võtta kaasa enda fotokaamera.

Loomade joonistamise töötuba
Marko Pikkat on Eesti karikaturist ja illustraator, kellel on täiesti oma pildiloomaaed. Loomade joonistamise töötoas aitab Marko igaühel välja mõelda ja paberile panna eriti vahvaid tegelasi.

Patsipunumistöötuba
Kui tunned, et võiksid õppida kavalaid nippe või uusi viise, kuidas enda või teiste juukseid sättida, astu läbi patsipunumistöötoast.

Pärli töötuba
Töötoa käigus valmistatakse helmestest ja pärlitest ehe.

Robootika töötuba
Velle Taraste robootikud, kes on juba esimesed edukad esinemised teinud, näitavad oma tegemisi ning huvilistel on võimalik uudishimu rahuldada ja küsimusi esitada, millele ka vastused saavad.

Sõbrapaela tegemine
Sõbrapaela tegemine on sõbra meeles pidamine. Sõbrapael seotakse sõbrale ümber käe, võib ka teha iseendale ja kanda ehtena juustes, kasutada järjehoidjana, kaartide kaunistamiseks, kingipakkide sidumiseks ja paljuks muuks.

Uuskasutustuba
Vanast saab uus! Töötoas kasutatakse vanu võtmeid, et neist teha omapärase heliga tuulekellasid. Lisaks tuulekelladele valmivad ehteosadest uhiuued isetehtud ehted.

Viltimise töötuba
Vabakutselise tekstiilikunstniku Reena Rohtvee juhendamise teel on võimalik endale viltida väike meene. Reenale kuulub bränd “Handmade Gifts by Reena” ning ta kasvatab Tamsalu vallas lambaid, kelle villa ta ka ise oma töös kasutab.

Paneme väikelapse käe- ja jalajälje vormi
Töötuba, kuhu ootame eelkõige väikelaste vanemaid, kes soovivad oma pisikesest kullapaist killukest just selles suuruses mälestuseks säilitada – jäljend jalalabast või peopesast või….. Lapsed kasvavad nii kiiresti – varsti on nad suured ning keegi ei mäleta ega usu, et nad olid just nii väikesed. Võimalus jäädvustada hetk!

 

Aitäh Kumu Kunstimuuseumile ja OÜ Scanimpexile kunstikonkursi auhindade väljapanemise eest!